Това заяви пред БНТ началникът на Регионалното управление на образованието в

...
Това заяви пред БНТ началникът на Регионалното управление на образованието в
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Матурите са удовлетворение за цялата страна frognews.bg

Това съобщи пред БНТ началникът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева.

 

По думите й актуалните зрелостници и седмокласници бяха от тези, които най-дълго се образоваха в електронна среда и това има своите последствия.

 

Възползвайки се от всевъзможни благоприятни условия за връзка, когато бяха в електронна среда, оценката не постоянно беше съответна на труда, който си положил, с цел да я получиш, посочи Кастрева.

 

" Нека този уикенд фамилиите да бъдат дружно, дано да го посветят на хубавото време, на идното лято и по-малко да приказват за изпитите. Децата прегряват, те имат потребност и от отмора. Колегите доста от дълго време са почнали да вършат така наречен пробни изпити, оставете децата да починат ", сподели още Кастрева.

 

Експертът показа, че подреждането на желанията на седмокласниците е функционалност от две неща.

 

" Първо, естествено, от образуването на бала. За седми клас точките, които децата ще получат по БЕЛ и математика, са балообразуващ детайл. Важно е децата да са се подготвили до момента. Важно е за родителите да са наясно кое е най-хубавото за тяхното дете. Интересите на децата, а и техните благоприятни условия, би трябвало да бъдат взети поради. Малко е рано да приказваме за кариерно развиване при децата. Има деца, които са филантропично насочени, за какво би трябвало да ги натоварваме там, където те няма да са себе си. Важно е родителят да гледа не през личните си стремежи, а през желанието на детето ", безапелационна бе Кастрева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР